Els Vells Amics Book PDF, EPUB Download & Read Online Free

Els vells amics
Author: Sílvia Soler i Guasch
Publisher: Columna CAT
ISBN: 8466422471
Pages:
Year: 2017-02-15
View: 686
Read: 1186
Cinc estudiants de Belles Arts viatgen a París per visitar la gran exposició que es va fer sobre Gauguin al Grand Palais a fi nals dels anys vuitanta. Aquell viatge, de només quatre dies, els durarà tota la vida. En Marc, la Lídia, en Mateu, l’Ada i en Santi teixiran, a partir d’aleshores, una amistat que sembla indestructible i que els mantindrà ancorats als vells temps, als anys dels grans anhels. Els protagonistes, però, entendran aviat que tan difícil és mantenir-se fidel a la vocació artística com renunciar-hi. I la vida, que cada vegada es torna més exigent, acabarà posant-los a prova. A Els vells amics Sílvia Soler s’endinsa en l’apassionant aventura que suposa la recerca del sentit de la vida i ens mostra per què l’amistat és un valor que cal preservar per sempre. De vegades pensava que potser, en realitat, ja no érem amics, però que estàvem sentimentalment lligats a aquella amistat que, durant anys, ens havia sostingut. Potser ja no estàvem pendents els uns dels altres, però ens negàvem a deixar de veure’ns com un conjunt. Era com si, quan érem joves, un artista fabulós ens hagués immortalitzat en un retrat de grup i tots estiguéssim enamorats d’aquella pintura. Amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.
Els vells amics
Author: Sílvia Soler
Publisher:
ISBN: 846642198X
Pages: 347
Year: 2017
View: 976
Read: 1220

Els vells amics
Author:
Publisher:
ISBN: 8417420088
Pages: 352
Year:
View: 1129
Read: 696

La paraula primera
Author: Eduard Ribera
Publisher: Narratives de l'Escriptori
ISBN:
Pages: 220
Year: 2017-11-07
View: 593
Read: 469
La paraula primera es un artefacte narratiu torrencial i atzarós que descriu un univers personal, lúdic i subjectiu, que no s’adscriu a gènere i que es pot assimilar a un patchwork literari multiforme i colorista. Eduard Ribera (Balaguer, 1965) Especialitzat en narrativa breu, ha publicat La casa per la finestra (1988: Premi de Narrativa Ciutat de Balaguer 1987), El mite de la darrera llàgrima(1995), Oficis específics (1996), A que no | 99 exercicis d’estil (2011), un homenatge a l’escriptor Raymond Queneau que va rebre el Premi Lleida de Narrativa 2009, La vida assistida (2012), Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa 2011, De memòria (2016) i La paraula primera (2017). Des de març de 2005 manté el blog L’Escriptori, amb el qual va obtenir el Premi Vila de Martorell 2009 al millor blog.
CAPITANS VALENTS
Author: Rudyard Kipling
Publisher: Castellnou
ISBN: 849804894X
Pages:
Year: 2012-01-18
View: 321
Read: 461
Capitans valents (1897) és una novel·la d’aventures i aprenentatge. Narra la història de Harvey Cheyne, un ric i consentit adolescent nord-americà que cau al mar des d’un luxós transatlàntic i és salvat per un vaixell que pesca el bacallà.Al llarg de més de tres mesos treballarà amb un grup d’experts marins i un noi de la seva edat. Aquesta experiència el canviarà del tot. Fets fantàstics, perills inesperats, reptes de superació personal i una amistat per a tota la vida l’esperen al mar.
Transformacions
Author: Maria Muntaner
Publisher: L'Abadia de Montserrat
ISBN: 8498832934
Pages: 434
Year: 2010-01-01
View: 1267
Read: 666
Aquest volum reuneix una part de les contribucions al congrés "Transformacions: literatura i canvi sociocultural dels anys setanta ençà", organitzat pel grup de recerca LiCETC i la Càtedra Joan Ramis de Recerca, Formació i Documentació Teatral de la Universitat de les Illes Balears el juliol de 2009. Els treballs investiguen, tant des d'un punt de vista teòric com des de l'aplicació, alguns dels processos de canvi sociocultural generats en les darreres dècades.
Els desorientats
Author: Amin Maalouf
Publisher: Alianza Editorial
ISBN: 8420675571
Pages: 504
Year: 2013-03-06
View: 878
Read: 950
Una trucada inesperada fa que Adam, professor àrab d'Història, després de vint-i-cinc anys d'exili torni a la terra on va néixer. Tot continua igual, el temps no ha passat pels llocs que freqüentava. Aquell "paradís perdut" de la muntanya blanca va associat als noms dels seus amics de joventut, el cercle dels bizantins, que volien canviar el món. En canvi van ser ells els qui van acabar canviant a causa d'una guerra que els va separar i els va dur per camins diversos. Però com es podria atrevir a jutjar-los, ell, que va viure un exili "daurat" mentre els altres es trobaven en situacions en què no hi havia cap possibilitat d'elecció. Amb l'ajuda de la bella i rebel Semiramis, Adam intenta reunir-los. Als qui encara són vius. "Els desorientats" és la novel.la més esperada de l'autor de Lleó l'Africà. Potser la més personal i emotiva. La que condensa la seva manera de ser i de pensar. La clau de totes les idees que ha transmès a les seves obres. Un "retorn" literari al país on va néixer, un lloc indeterminat, un no lloc que es converteix en una reflexió universal sobre l'amistat, l'amor, la memòria, l'exili, la identitat i la necessitat d'establir ponts entre Orient i Occident, uns ponts que sempre han estat presents en la seva escriptura.
Les Relacions íntimes en la Maduresa
Author: Jon F. Nussbaum, Michelle Miller-Day, Carla L. Fisher
Publisher: ARESTA
ISBN: 8493594881
Pages: 112
Year: 2008-12
View: 993
Read: 640

Tornaràs a Alaska
Author: Kristin Hannah
Publisher: ARA LLIBRES
ISBN: 8416743576
Pages:
Year: 2018-01-15
View: 281
Read: 553
De l’autora de l’èxit internacional El rossinyol, una obra èpica d’amor i supervivència que posa a prova l’esperit humà i la indestructible força de les dones. L’Ernt Allbright torna de la guerra del Vietnam transformat en un colèric, desconegut. Quan, un cop més, el despatxen de la feina, pren una decisió impulsiva: marxar amb la família cap al nord, a Alaska, l’última frontera. La seva esposa Cora estaria disposada a qualsevol cosa per l’home a qui estima, mentre que la Leni, de només tretze anys, atrapada en el remolí de la relació apassionada i tempestuosa dels seus pares, té l’esperança que una terra nova reportarà un futur millor a la seva família. Al començament, Alaska sembla la resposta a les seves pregàries. Allà descobreixen una comunitat independent i generosa formada per homes lluitadors i dones encara més fortes. Tanmateix, la foscor del cru hivern deteriora el fràgil estat mental de l’Ernt. La família comença a esquinçar-se i, ben aviat, l’amenaça a dins de casa serà molt més temible que els perills de fora. A l’interior de la petita cabana que habiten, embolcallada per divuit hores de nit i sota un mantell de neu, mare i filla descobreixen una veritat espantosa: estan soles. I prenen consciència que en aquell entorn hostil ningú no les podrà salvar, tret d’elles mateixes. «Una barreja de tragèdia grega i tensions familiars. Una obra magistral.» Kirkus «Potent retrat d’una família en crisi i d’una comunitat que s’enfronta al canvi.» Booklist
Elisabeth Eidenbenz: més enllà de la Maternitat d'Elna
Author: Assumpta Montellà i Carlos
Publisher: ARA LLIBRES
ISBN: 8492907940
Pages:
Year: 2011-01-20
View: 752
Read: 421
Una dona única. Una vida exemplar, Elisabeth Eidenbenz, la jove suïssa que va salvar les vides de 597 nens, fills de refugiats republicans reclosos al camp dArgelers després de la desfeta, ha tingut una vida intensa de solidaritat i amor als altres. La seva etapa com a directora de la Maternitat dElna és una de les que lhan marcat més, però no és lúnica. Més enllà de la Maternitat dElna, Eidenbenz va recórrer Europa, des de Burjassot en plena Guerra Civil espanyola fins a la Viena posterior a la Segona Guerra Mundial, allargant la seva mà a qui més ho necessitava: nens i dones. La biografia dElisabeth Eidenbenz ens retorna lesperança en la humanitat. Als seus 94 anys, Elisabeth Eidenbenz viu en una residència de Zuric i agraeix profundament els gestos i homenatges que ha rebut recentment per part dels governs francès, espanyol, israelià i català, i també de la població civil.
Denúncia immediata
Author: Jeffrey Eugenides
Publisher: Anagrama
ISBN: 8433939416
Pages: 312
Year: 2018-05-23
View: 524
Read: 504
Un jove viatja pel món a la recerca d’il·luminació i ha de fer front a tota mena d’experiències, no sempre agradables; una estudiant d’origen indi sedueix un professor mentre busca una sortida desesperada a una situació angoixant; un poeta fracassat que ha trobat feina a l’editorial d’un antic pornògraf acaba deixant-se arrossegar per la temptació dels diners; un sexòleg té una pertorbadora trobada sexual en una selva remota; un matrimoni que va començar per conveniència acaba en desastre; un músic que toca el clavicordi s’enfronta a la dificultat de combinar el seu art amb la seva condició de marit i pare i acaba perseguit per uns cobradors de morosos; una noia decideix quedar-se embarassada sigui com sigui; una dona visita una vella amiga a qui estan fent proves per saber si té Alzheimer i li regala un llibre que totes dues adoraven quan eren joves... Jeffrey Eugenides demostra altra vegada la seva capacitat per aprofundir en la complexitat de les relacions humanes en aquesta col·lecció de contes. Hi trobem personatges que planten cara a les seves pors, prenen decisions dràstiques i s’endinsen en territoris desconeguts. Elegant, subtil, de vegades irònic i de vegades profund i commovedor, Eugenides dibuixa en aquests textos un poderós mapa de les emocions.
Els Plaers de la vida
Author: John Lubbock
Publisher:
ISBN:
Pages: 346
Year: 1906
View: 785
Read: 797

ELS PLAERS DE LA VIDA VOLUM I
Author: LORD AVEBURY
Publisher:
ISBN:
Pages:
Year: 1906
View: 309
Read: 395

L'autoestopista i altres narracions
Author: Maria Rovira Lastra
Publisher: L'Abadia de Montserrat
ISBN: 8498833507
Pages: 88
Year: 2010
View: 1224
Read: 601
Recull dels treballs presentats al XIX Concurs de Narrativa Literària Mercè Rodoreda, que tingué lloc a Molins de Rei el març de 2010.
Diari d'un artista
Author: Miquel S. Jassans
Publisher: Cossetània Edicions
ISBN: 8497912535
Pages: 183
Year: 2007-01-01
View: 710
Read: 431
Uns fets que passen a l'any 2050, a Alcover, Barcelona i Sardenya, en els quals la intriga, la passió, l'amor i el crim hi són presents, ens introdueixen en un món on l'art encara no és mort i el vell mite del paradís perdut encara és vigent. La Núria descobreix el diari del pintor Bernat Brau i la seva lectura permetrà als protagonistes, la Carla i l'Ambròs, conèixer què pensava Bernat d'alguns artistes i quin era el seu concepte sobre l'art. Aquests coneixements els apassionaran i alhora, la filosofia de Bernat canviarà les seves vides. Miquel

Recently Visited